Още вчера 4 от машините са имали технически проблем

Проблем има и в секция в Бургас
Обновена: 14 ное 2021 08:56 | 14 ное 2021 08:55, Нели Христова
14
Още вчера 4 от машините са имали технически проблем
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

В рамките на вчерашния ден 4 от машините са имали технически проблеми, затова е взето решение в тези секции да се премине към гласуване с хартиени бюлетини. Това съобщи пред БНТ председателят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова.

Ако другаде в страната или в чужбина се стигне до технически проблем с машините, то трябва да бъде повикан техник, който да се опита да го отстрани. Ако в рамите на 20-30 минути не успее да се справи с този проблем, ще се преминава към хартиено гласуване, след решение на Районната избирателна комисия и след съгласуване с ЦИК.

Проблем има и в една от секциите в Бургас - работата в една секция не е почнала вече втори час от началото на изборния ден, показа NOVA.

Повредена машина е причината да не се гласува в секция 237 в областния град. "Нито един човек не е гласувал", обясни член на секционната комисия.

Машината е била прибрана. Това е прецедент в нашия многомандатен регион. Незабавно ни уведомиха, уведомиха и техника на "Сиела", той е дошъл, видял е, че машината не може да се включи. Изготен е протокол за прекратяване на изборния ден. В момента сме в режим на съгласуване на решение с ЦИК. Не може да се поне гласуване с хартиена бюлетина, защото няма съгласуване с ЦИК", обясни зам-председател на РИК в Бургас. Изборният ден там ще бъде увеличен, но в рамките на закона.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какви машини, те са им дали готови флашки още вчера, след края на избора, вади тая от машините и я хвърля в кофата а предават тези които са им дали от мвр. чиста работа.
6
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
4 машини от 1200 броя - 0,33%.Няма ли да извикате онези от Сиела норма да сменят някоя и друга част на тези 4 бройки? Леле ама сте прости от ГЕРБ+ДПС. Вчера един пишман експерт се дере в Блиц:Спечелихме важна победа! Каква бе: накарали ЦИК да се броят 100% разписките от гласуването! Ега ти експерта, ега ти чудото! Боце пък преди няколко дни хванал тези от ЦИК по боксерки! И за какво ги е хванал той си знае ама не казва.
5
0
 
3
 
! Отговори
Bond преди 2 години
Е нали затова уж бяха резервните машини?
4
2
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Кой ще гласува за ПП на Лаурел и Харди например. Кой би се доверил на хора, публично известни от 6 месеца. Ама не, с "резервни" машини всичко става! Хора, готвят ни голяма фалшификация на изборите! Имам чувството, че вече на някой лист вече са написани "резултатите"!
3
4
 
9
 
! Отговори
Класика преди 2 години
Фуражката прави "честните" изботи!
2
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ/ДПС правят всичко необходимо за да не се гласува с машини.
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да, нали затова ЦИК арестува 400 машини за смяна и ремонт - за да може пак да се правят изборите с бюлетини, вместо с машини.Мерси.